×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Felipe legt eed af

  In Spaanse Huis van Afgevaardigden

  Koning Felipe legt eed af

  Koning Felipe heeft donderdagmorgen zijn eed afgelegd in het Huis van Afgevaardigen. Hij is nu officieel de nieuwe koning van Spanje.


  "Ik beloof trouw mijn functie te vervullen en de rechten van alle burgers te respecteren", sprak Felipe. Na een driemaal 'Leve de koning' is hiermee zijn eedaflegging officieel geworden.

  Parlementsvoorzitter Jesus Posado sprak de nieuwe koning toe voordat hij zijn eed aflegde. "Wij hebben grote verwachting van uw missie. Wij zijn ervan overtuigd dat er een periode van vooruitgang aanbreekt. Vanuit loyaliteit betuigen we onze steun en wensen we u een goed koningschap toe."

  Applaus

  Bij binnenkomst in het parlement gaf de nieuwe koning een aantal afgevaardigden van de regering een hand. Vervolgens betrad hij samen met zijn echtgenote en twee dochters de zaal waar hij zijn eed aflegde. Daar kreeg hij een applaus. Voorafgaand aan de vergadering werd koning Juan Carlos nog bedankt voor zijn jaren als koning, net als zijn echtgenote koningin Sofia. Ook daarop volgde een lang applaus. Koningin Sofia zat boven in de zaal op de eretribune. De moeder van Felipe oogde emotioneel tijdens de staande ovatie die ze kreeg van de ongeveer 700 aanwezige parlementariërs. Ook prinses Elena en de twee zussen van de koning, Pilar en Margarita, waren aanwezig bij de installatie van Felipe.

  Felipe zat samen met zijn vrouw Letizia en hun kinderen Leonor en Sofia op een verhoging, voor in de zaal. Op een kussen voor de nieuwe koning lagen symbolisch de kroon en de scepter, die ooit toebehoorden aan de Spaanse koningin Isabella II.

  Rechts van Felipe zaten premier Mariano Rajoy, parlementsvoorzitter Jesus Posada en Senaatsvoorzitter Pio Garcia Escudero. Aan de linkerkant hadden de voorzitter van de Algemene Raad van de Justitiële Macht, Carlos Lesmes, en de voorzitter van het Grondwettelijk Hof, Francisco Perez de los Cobos, plaatsgenomen.

  19 juni 2014 - 11:43