×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Felipe komt aan bij Koninklijk Paleis

  Na rijtoer door Madrid

  Koning Felipe komt aan bij Koninklijk Paleis

  Koning Felipe en koningin Letizia zijn na een rijtour door de stad aangekomen bij het Koninklijk Paleis, het Palacio del Oriente. Daar volgt donderdagmiddag een balkonscène.


  De twee maakten de tour in een open auto, koning Felipe bleef de hele rit staan. Zo kon hij goed zwaaien naar de Spanjaarden die zich met vlaggetjes in de hand langs de route hadden verzameld. Letizia bleef zitten en zwaaide zo. Het stukje door de stad was ongeveer 5 kilometer. De twee dochters van Felipe en Letizia, Leonor en Sofia, zaten in een dichte volgauto.

  De rijtoer oogde redelijk sober. Afgezien van de stoet paarden ging de autorit met weinig opsmuk gepaard.

  Boodschap

  De nieuwe koningin Letizia versterkte de boodschap van haar man, van een nieuwe, meer bescheiden monarchie, door relatief sober gekleed te gaan. Letizia draagt een wit ensemble zonder sieraden. Ook de prinsesjes Leonor en Sofia zijn redelijk ingetogen gekleed.

  Tijdens de balkonscène zullen ook koning Juan Carlos en koningin Sofia zich bij het kersverse koningspaar aansluiten.

  19 juni 2014 - 12:33