Image 19 1

Koning Felipe geeft startsein voor Camino

De Spaanse koning Felipe heeft donderdag in Santiago de Compostella het startsein gegeven voor het eerste internationale congres dat werd georganiseerd door de Xacobea-academie. Dat is een stichting die zich inzet om de Camino de Santiago, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, te promoten.

Tijdens zijn bezoek zei hij dat de waarden waar de Camino voor staat “een inspiratie zijn”. Hij doelde daarbij op het gevoel van verbondenheid en broederschap dat met andere wandelaars ontstaat. Volgens Felipe zijn die eigenschappen ook nodig om de huidige omstandigheden door de coronacrisis het hoofd te bieden. Een deel van zijn openingstoespraak hield hij in het Galicisch. Hij prees de bevolking van Galicië voor hun inzet tijdens de coronapandemie, waardoor de schade door de ziekte enigszins kon worden beperkt.

Vele mensen uit heel Europa lopen de wandeltocht met als eindbestemming de kathedraal van Santiago de Compostella in Galicië, een van de belangrijkste pelgrimsoorden voor katholieken. Volgens de traditie zou de heilige Sint Jakob, een van de apostelen van Jezus, daar zijn begraven. De wandeltocht die ook wel de Jakobsweg wordt genoemd ontleent zijn naam aan Sint Jakob.

De Spaanse koning is erevoorzitter van het evenement, dat nog tot zaterdag duurt. Oorspronkelijk zou de eerste editie van het congres plaatsvinden in 2020, een jaar voor aanvang van het heilig jaar van Santiago de Compostella. Van een heilig jaar wordt gesproken als 25 juli, de naamdag van Santiago (Sint Jakob), op een zondag valt. Vanwege de coronapandemie is besloten het heilige jaar te verlengen tot 2022.

LEES OOK:

Om deze reden is koningin Sofia terug in geboorteland Griekenland

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.