×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Felipe creëert mediamonopolie

  Beveiliging houdt hand voor camera journalist

  Koning Felipe creëert mediamonopolie

  Beveiligers van de Spaanse koning Felipe hebben in de nacht van zaterdag op zondag een verslaggever van Ultima Hora verhinderd foto’s te maken. Dat schrijft Julián Aguirre maandag in de grootste krant van de eilandengroep Balearen. Daarin doet hij persoonlijk verslag van de ‘geschiedenis van de verboden foto van koning Felipe’. Andere Spaanse media hebben zijn relaas inmiddels overgenomen.

  Aguirre stelde vast dat de koning anders dan andere media hadden gemeld en het Spaanse hof wilde doen geloven niet vrijdag al van het vakantie-eiland Mallorca was vertrokken. Vrouw en dochters mochten dan weg zijn, Felipe plakte er nog een paar dagen aan vast, onder meer om te gaan eten met vrienden in het restaurant Caballito de Mar. De verslaggever spotte het gezelschap en bleef uren buiten wachten om een foto te kunnen maken.

  Maar net zo goed als Aguirre koning Felipe had gezien, had de koning ook de journalist gezien. Volgens de verslaggever regelde de koning daarom een discreet vertrek via de achterdeur, maar ook daar was Aguirre, die toen naar zijn papieren werd gevraagd door beveiligers. Felipe ondertussen maakte aanstalten om toch via de voordeur naar buiten te gaan, waar Aguirre hem inmiddels ook weer opwachtte. Dat was het moment dat een beveiliger zijn hand voor de camera hield, tot woede van Aguirre en van andere Spaanse media.

  Juan Carlos

  “Dit was met koning Juan Carlos nooit gebeurd”, aldus de journalist. Die stond het maken van foto’s altijd toe. Hij stelt in zijn relaas vast dat het paleis er een dubbelzinnig mediabeleid op na houdt. Als er slechts één verslaggever of fotograaf aanwezig is, wordt opgetreden om te voorkomen dat er exclusieve opnamen worden gemaakt, maar zijn er meerdere dan is persbureau EFE er ook altijd bij. “Alsof het afgesproken werk is.”

  Volgens Aguirre is koning Felipe zondag op Mallorca ook zijn vader Juan Carlos nog tegengekomen, die een feestje had te vieren na het veroveren van het wereldkampioenschap zeilen in klassieke zesmeterboten.

  13 augustus 2019 - 10:44