×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Felipe beëdigt nieuwe minister

  Koning Felipe beëdigt nieuwe minister

  Koning Felipe van Spanje heeft woensdag de nieuwe minister van Volksgezondheid, Sociale Zaken en Gelijkheid beëdigd. Minister Alfonso Alonso legde de eed af in het Zarzuela Paleis. Hij deed dat onder toeziend oog van de Spaanse vorst en premier Mariano Rajoy. Ook de Spaanse vicepremier Soraya Sáenz de Santamaria en Justitieminister Rafael Catala waren getuige van de eedaflegging.


  Alfonso Alonso was hiervoor fractievoorzitter in de Spaanse Tweede Kamer. Hij is de opvolger van minister Ana Mato, die vorige week woensdag opstapte nadat een rechtbank had bepaald dat 43 leden van de Spaanse regeringspartij Partido Popular (PP) van premier Mariano Rajoy vervolgd mogen worden voor corruptie.

  De partij zou onder meer zwart geld hebben aangenomen van bedrijven. Dat geld van bouwmagnaten verdween in een geheim fonds waaruit politici contante betalingen ontvingen. Mato (55) zou via haar man, ex-burgemeester van Madrid en een van de 43 verdachten, hebben geprofiteerd van dat fonds. Ze zou onder andere van dat geld op vakantie zijn geweest. De onderzoeksrechter wil nu een civiele zaak tegen de voormalige bewindsvrouw beginnen.

  Mato's opvolger is naast parlementariër voorzitter van de Partido Popular in de Baskische provincie Álava. Hij was van 1999 tot 2007 burgemeester van de stad Vitoria in Baskenland.

  3 december 2014 - 14:33