×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kinderen gescheiden prinses Elena nu op vakantie met vader

  Felipe en Victoria met vader Jaime in Cadiz

  Kinderen gescheiden prinses Elena nu op vakantie met vader

  Kinderen van gescheiden ouders moeten in de vakantie hun tijd verdelen tussen beide ouders. Dat geldt in elk geval voor de zoon en dochter van de Spaanse prinses Elena, zus van koning Felipe, zo meldt het Spaanse Hola. Na enkele weken doorgebracht te hebben met hun moeder zijn Felipe en Victoria nu in Cadiz met hun vader Jaime de Marichalar.


  Prinses Elena heeft de kinderen – Felipe Juan Froilán is 16, Victoria Federica is 13 – meestal de eerste helft van de zomervakantie. Ze neemt ze dan mee naar Mallorca, het traditionele vakantieverblijf van de koninklijke familie. Daar gaan ze zeilen en in het Marivent paleis ontmoeten ze oma koningin Sofia en hun neefjes en nichtje, de kinderen van de op dit moment bij familiebijeenkomsten niet meer welkome prinses Cristina.

  Na Mallorca is Elena naar de Catalaanse kant van de Pyreneeën gegaan, zo weet Hola te melden. Daarna was het echter tijd voor een kinderruil. Vader Jaime de Marichalar nam zijn zoon en dochter mee naar het Zuid-Spaanse Cadiz, waar ze onder meer een polotoernooi bijwoonden.

  Elena en Jaime trouwden in 1995 in de kathedraal van Sevilla. In 2007 werd hun scheiding van tafel en bed aangekondigd, twee jaar later gevolgd door een volledige scheiding.

  18 augustus 2014 - 13:35