×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos ziet landgenote Wimbledon winnen

  Juan Carlos ziet landgenote Wimbledon winnen

  Juan Carlos was zaterdag van de partij toen zijn landgenote Garbiñe Muguruza Wimbledon won. De 23-jarige Spaanse tennisster versloeg Venus Williams en schreef het grandslamtoernooi in Londen voor het eerst op haar naam.


  Juan Carlos vloog speciaal voor de Wimbledonfinale naar Londen. Zijn zoon koning Felipe en schoondochter koningin Letizia waren juist net terug uit Groot-Brittannië. Zij brachten van woensdag tot en met vrijdag een staatsbezoek aan het land van koningin Elizabeth. Felipe feliciteerde Muguruza via Twitter. "Je kunt winnen en je kunt jezelf overtreffen", schreef de Spaanse koning. Volgens Felipe won Muguruza "met kracht, gezag en klasse". "Gefeliciteerd kampioen!"

  Juan Carlos was niet de enige koninklijke gast die getuige was van Muguruzas overwinning. Ook prins Edward, de hertog van Kent, zat op de tribune. Hij is de erepresident van de All England Lawn Tennis and Croquet Club.

  Catherine, de hertogin van Cambridge, is beschermvrouw van de organisator van Wimbledon. Zij was er zaterdag niet bij, maar neemt zondag wel plaats in de koninklijke loge. Samen met haar echtgenoot prins William kijkt ze naar de mannenfinale, die gaat tussen Roger Federer en Marin Cilic.

  15 juli 2017 - 17:07