×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos viert verjaardag nog eens

  Juan Carlos viert verjaardag nog eens

  Juan Carlos is maandag nogmaals in het zonnetje gezet vanwege zijn tachtigste verjaardag. De vader van de huidige Spaanse koning Felipe was met zijn vrouw koningin Sofia te gast bij de Koninklijke Academie voor Geschiedenis, die een speciale bijeenkomst had georganiseerd voor Juan Carlos, die op 5 januari tachtig kaarsjes uitblies.


  Veel hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig bij de viering in de academie, waarvan de emeritus-koning beschermheer is. Het paar werd ontvangen door minister van Onderwijs en Cultuur Inigo Mendez de Vigo en directeur Maria del Carmen Iglesias van de Spaanse Koninklijke Academie voor Geschiedenis.

  Tijdens de plechtigheid hield professor Juan Pablo Fusi Aizpurúa de lezing 'Het bewind van Juan Carlos I (1975-2014)'. Tijdens de regeerperiode van Juan Carlos veranderde Spanje van de dictatuur onder generaal Franco naar een democratie. In zijn toespraak benadrukte het voormalige staatshoofd dat deze overgang vooral is te danken aan het Spaanse volk. 'Onze overgang, zo internationaal bewonderd, plaatste Spanje in de groep van grote landen. Veel mensen hebben bijgedragen aan veranderingen in de geschiedenis, maar de echte hoofdpersoon is het Spaanse volk', aldus de tachtigjarige.

  6 maart 2018 - 09:23