Juan Carlos viert verjaardag nog eens

Juan Carlos is maandag nogmaals in het zonnetje gezet vanwege zijn tachtigste verjaardag. De vader van de huidige Spaanse koning Felipe was met zijn vrouw koningin Sofia te gast bij de Koninklijke Academie voor Geschiedenis, die een speciale bijeenkomst had georganiseerd voor Juan Carlos, die op 5 januari tachtig kaarsjes uitblies.

Veel hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig bij de viering in de academie, waarvan de emeritus-koning beschermheer is. Het paar werd ontvangen door minister van Onderwijs en Cultuur Inigo Mendez de Vigo en directeur Maria del Carmen Iglesias van de Spaanse Koninklijke Academie voor Geschiedenis.

Tijdens de plechtigheid hield professor Juan Pablo Fusi Aizpurúa de lezing 'Het bewind van Juan Carlos I (1975-2014)'. Tijdens de regeerperiode van Juan Carlos veranderde Spanje van de dictatuur onder generaal Franco naar een democratie. In zijn toespraak benadrukte het voormalige staatshoofd dat deze overgang vooral is te danken aan het Spaanse volk. 'Onze overgang, zo internationaal bewonderd, plaatste Spanje in de groep van grote landen. Veel mensen hebben bijgedragen aan veranderingen in de geschiedenis, maar de echte hoofdpersoon is het Spaanse volk', aldus de tachtigjarige.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen