×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos in Colombia voor eedaflegging president

  Eerste buitenlandse reis sinds abdicatie

  Juan Carlos in Colombia voor eedaflegging president

  Koning Juan Carlos is gearriveerd in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. De Spaanse vorst, die na zijn aftreden zijn titel heeft behouden, is deze week in het Zuid-Amerikaanse land om donderdag getuige te zijn van de eedaflegging van de herkozen president Juan Manuel Santos. Die won medio juni de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in zijn land en begint aan een tweede termijn van vier jaar.


  Op de luchthaven werd Juan Carlos hartelijk welkom geheten door de Colombiaanse minister María Ángela Holguín van Buitenlandse Zaken en de Spaanse ambassadeur. Ook de staatssecretaris voor Internationale Samenwerking in Latijns Amerika, Jesús Maria, reist met de koning mee. Cadetten van de Colombiaanse luchtmacht vormden op het militaire vliegveld een erehaag voor de Spaanse vorst.

  Woensdag staat voor de koning een besloten bijeenkomst met Santos op het programma. Woensdagavond houdt Santos een diner voor de Spaanse vorst en andere hoogwaardigheidsbekleders die donderdag de inauguratie bijwonen, meldt het Spaanse persbureau EFE. Tussendoor gaat de koning op bezoek bij Wayra, een onderdeel van het Spaanse telecombedrijf Telefónica dat investeert in start-ups. In de woning van de Spaanse ambassadeur in Bogotá ontmoet Juan Carlos woensdag ook nog een vertegenwoordiging van de Spaanse gemeenschap in Colombia.

  Voor koning Juan Carlos is de driedaagse reis naar Colombia zijn eerste sinds de Spaanse troonswisseling in juni.

  6 augustus 2014 - 10:55