×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos: ‘Ik ben trots op Felipe’

  Spaanse oud-koning geeft informeel interview

  Juan Carlos: ‘Ik ben trots op Felipe’

  Koning Juan Carlos is trots op zijn zoon en opvolger koning Felipe VI. Dat zei de koning tijdens een verrassend gesprek met Carlos Herrera, die deze week is begonnen met een nieuw radioprogramma.


  Herrera, die de koning goed kent, belde Juan Carlos op en kreeg hem ook meteen aan de lijn voor een informeel interview van vijf minuten. Het was de eerste keer dat Juan Carlos met de media sprak sinds de aankondiging van zijn aftreden in juni 2014.

  Herrera vroeg naar de mening van Juan Carlos over het nog jonge koningschap van zijn zoon. "Als ouder is het moelijk om objectief zijn", antwoordde de koning, die eraan toevoegde dat Spanje 'een grote koning had, met veel goede kwaliteiten en eigenschappen'. "Hij kent ons land goed en iets meer dan een jaar heeft hij het respect verkregen van de Spaanse samenleving", aldus Juan Carlos over Felipe. "Je kunt je voorstellen dat ik heel trots ben."

  Zelf had hij nu meer tijd over, al maakte hij zich nog graag vrij om Spanje te vertegenwoordigen als zijn zoon daarom vroeg. "Ik heb een goede gezondheid, en er is tijd nodig om te wennen aan een leven, dat onder ons gezegd, veel rustiger is en minder verantwoordelijkheden kent."

  2 september 2015 - 17:09