Juan Carlos geniet met Corinna van pensioen

Koning Juan Carlos heeft sinds zijn aftreden in juni 2014 al minstens 55.000 kilometer afgelegd voor voornamelijk luxe privéreizen. Zo zuinig als zijn zoon en opvolger koning Felipe leeft en werkt, zo royaal geniet Juan Carlos van zijn pensioen, schrijft de Spaanse krant Publico met een verontwaardigde ondertoon.

''Reis rond de wereld met een kruk in zijn hand. Het lijkt er niet op dat leven van de gepensioneerde koning erg zwaar is'', aldus Publico. Hoeveel Juan Carlos in totaal heeft gereisd is niet precies bekend. De krant moest het doen met uitstapjes die ook in de publiciteit kwamen. Naar Colombia en Uruguay bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van zijn zoon, maar ook naar Bahrein voor het bijwonen van de Formule1-autorace.

Vriendin

Vakanties waren er onder meer in Marokko, Californië, Barbados en de Dominicaanse republiek. "In een luxe resort”, aldus Publico. Volgens Italiaanse media zou de koning daar ook zijn vriendin Corinna zu Sayn-Wittgenstein weer hebben ontmoet. Hij zou haar ook met enige regelmaat in Londen treffen. Met koningin Sofia is de koning sinds zijn aftreden misschien drie keer in het openbaar gezien.

Publico noteerde ook tal van etentjes in chique restaurants, maar weet niet of Juan Carlos daarvoor zelf heeft moeten betalen of niet. ''Het is een goudomrand pensioen'', moppert de krant, die vindt dat de koning wel wat vaker thuis mag blijven.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen