×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos geniet met Corinna van pensioen

  Spaanse oud-koning heeft sinds aftreden 55.000 km gereisd

  Juan Carlos geniet met Corinna van pensioen

  Koning Juan Carlos heeft sinds zijn aftreden in juni 2014 al minstens 55.000 kilometer afgelegd voor voornamelijk luxe privéreizen. Zo zuinig als zijn zoon en opvolger koning Felipe leeft en werkt, zo royaal geniet Juan Carlos van zijn pensioen, schrijft de Spaanse krant Publico met een verontwaardigde ondertoon.


  ''Reis rond de wereld met een kruk in zijn hand. Het lijkt er niet op dat leven van de gepensioneerde koning erg zwaar is'', aldus Publico. Hoeveel Juan Carlos in totaal heeft gereisd is niet precies bekend. De krant moest het doen met uitstapjes die ook in de publiciteit kwamen. Naar Colombia en Uruguay bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van zijn zoon, maar ook naar Bahrein voor het bijwonen van de Formule1-autorace.

  Vriendin

  Vakanties waren er onder meer in Marokko, Californië, Barbados en de Dominicaanse republiek. "In een luxe resort”, aldus Publico. Volgens Italiaanse media zou de koning daar ook zijn vriendin Corinna zu Sayn-Wittgenstein weer hebben ontmoet. Hij zou haar ook met enige regelmaat in Londen treffen. Met koningin Sofia is de koning sinds zijn aftreden misschien drie keer in het openbaar gezien.

  Publico noteerde ook tal van etentjes in chique restaurants, maar weet niet of Juan Carlos daarvoor zelf heeft moeten betalen of niet. ''Het is een goudomrand pensioen'', moppert de krant, die vindt dat de koning wel wat vaker thuis mag blijven.

  23 april 2015 - 16:30