Juan Carlos en Sofia weer samen in openbaar

Koning Juan Carlos van Spanje is woensdagmiddag op de Puerto del Sol, het centrale plein voor het provinciehuis van Madrid, persoonlijk geld komen brengen voor de jaarlijkse Rode Kruiscollecte. Hij deed dat bij het stalletje dat werd bemand door zijn echtgenote koningin Sofia.

Het was voor het eerst dat het koningspaar samen in het openbaar verscheen sinds de troonswisseling op 19 juni. Het hof had vooraf aangekondigd dat koningin Sofia aan de jaarlijkse landelijke actie van het Rode Kruis zou deelnemen door op het plein te gaan staan. De komst van koning Juan Carlos was niet van tevoren gemeld.

Koningin Sofia plakte een Rode Kruisstickertje op het revers van het pak van haar man, van wie ze volgens ingewijden al jaren gescheiden leeft. Schoondochter koningin Letizia nam ook aan de Rode Kruiscollecte deel. Zij bemande een tafeltje bij het parlementsgebouw even verderop in de Spaanse hoofdstad.

De collectedag van het Spaanse Rode Kruis heet ‘Dia de Banderita’ (dag van de vlag) en staat in het teken van de ondersteuning van schoolgaande jeugd om ervoor te zorgen dat ze op school succes hebben en slagen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen