Placeholder

Iftarmaaltijd voor Felipe en Letizia

Koning Mohammed VI van Marokko heeft maandag zijn hele familie opgetrommeld voor de begroeting van het bezoekende Spaanse koningspaar. Behalve de koning en zijn vrouw Lalla Salma waren ook de drie zussen van Mohammed en zijn broer Moulay Rachid aanwezig.

Volgens ingewijden wilde de koning daarmee onderstrepen dat de relaties met Spanje en het Spaanse koningshuis onder koning Felipe net zo hecht zijn als tot vorige maand onder koning Juan Carlos. Mohammed beschouwde Juan Carlos, voor wie hij veel respect en genegenheid had, als een familielid.

Koning Felipe en koningin Letizia werden op het Mechouar plein bij het koninklijk paleis in Rabat met groot ceremonieel verwelkomd. In het paleis kreeg het koningspaar de hoogste Marokkaanse onderscheiding overhandigd, de Orde van Mohammed.

Visserijverdrag

Volgens Spaanse media kreeg Felipe bij een onderhoud met Mohammed ook te horen dat Marokko het visserijverdrag met de EU snel ondertekent. Spaanse vissers hadden aan de vooravond van het kennismakingsbezoek aan Felipe gevraagd dat onderwerp aan te snijden zodat zij weer in Marokkaanse wateren kunnen vissen.

Maandagavond volgde na het vallen van de duisternis een iftar maaltijd, het eten waarmee het vasten van de dag tijdens de Ramadan wordt doorbroken.