×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Iftarmaaltijd voor Felipe en Letizia

  Spaans koningspaar op bezoek in Marokko

  Iftarmaaltijd voor Felipe en Letizia

  Koning Mohammed VI van Marokko heeft maandag zijn hele familie opgetrommeld voor de begroeting van het bezoekende Spaanse koningspaar. Behalve de koning en zijn vrouw Lalla Salma waren ook de drie zussen van Mohammed en zijn broer Moulay Rachid aanwezig.


  Volgens ingewijden wilde de koning daarmee onderstrepen dat de relaties met Spanje en het Spaanse koningshuis onder koning Felipe net zo hecht zijn als tot vorige maand onder koning Juan Carlos. Mohammed beschouwde Juan Carlos, voor wie hij veel respect en genegenheid had, als een familielid.

  Koning Felipe en koningin Letizia werden op het Mechouar plein bij het koninklijk paleis in Rabat met groot ceremonieel verwelkomd. In het paleis kreeg het koningspaar de hoogste Marokkaanse onderscheiding overhandigd, de Orde van Mohammed.

  Visserijverdrag

  Volgens Spaanse media kreeg Felipe bij een onderhoud met Mohammed ook te horen dat Marokko het visserijverdrag met de EU snel ondertekent. Spaanse vissers hadden aan de vooravond van het kennismakingsbezoek aan Felipe gevraagd dat onderwerp aan te snijden zodat zij weer in Marokkaanse wateren kunnen vissen.

  Maandagavond volgde na het vallen van de duisternis een iftar maaltijd, het eten waarmee het vasten van de dag tijdens de Ramadan wordt doorbroken.

  15 juli 2014 - 10:52