×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Iñaki moet nog even wachten op uitspraak

  Iñaki moet nog even wachten op uitspraak

  De uitspraak in hoger beroep tegen Iñaki Urdangarin, de zwager van de Spaanse koning Felipe, wordt volgens Spaanse media pas eind maart verwacht. De hogere rechtbank heeft meer tijd nodig om zich te beraden over de uitspraak die de rechtbank van Palma vorig jaar februari heeft gedaan in de zogenoemde zaak-Nóos.


  Iñaki werd toen veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf vanwege onder meer fraude, witwassen en belastingontduiking. Hij had hiervoor samen met zakenpartner Diego Torres hun stichting Nóos gebruikt. Via Nóos hielpen ze lokale autoriteiten met het binnenhalen van sportevenementen.

  Er werden echter opgeblazen rekeningen ingediend en werkzaamheden in rekening gebracht die in werkelijkheid niet hadden plaatsgevonden. Het zo verkregen extra geld werd weggesluisd naar het buitenland, en verborgen gehouden voor de belastingen.

  Iñaki ontkent elke betrokkenheid bij malversaties en tekende beroep aan. Dat deden ook de anticorruptieautoriteit, de belastingdienst, en de autonome regioregering van de Balearen-eilanden. Zij willen dat de voormalige olympische handbalinternational minstens tien jaar de cel in gaat. In afwachting van het vonnis, is Iñaki nog op vrije voeten.

  Iñaki's echtgenote prinses Cristina stond ook in het beklaagdenbankje. Zij zou van de malversaties hebben geprofiteerd. Cristina werd echter vrijgesproken, al moest ze wel het op een gezamenlijke rekening gestorte geld afdragen aan de fiscus.

  26 januari 2018 - 12:18