×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hertogin van Alva (88) overleden

  Schatrijke en roemruchte Spaanse aristocrate

  Hertogin van Alva (88) overleden

  Een schatrijk en roemrucht lid van de Spaanse aristocratie, Cayetana Fitz-James Stuart y Silva, de achttiende hertogin van Alva, is donderdag op 88-jarige leeftijd overleden. De op 85-jarige leeftijd voor de derde maal gehuwde hertogin overleed in haar paleis, het Palacio de las Dueñas, in Sevilla.


  De burgemeester van de stad, Juan Ignacio Zoido, heeft zijn droefenis 'getwitterd' en noemde haar ‘een vrouw die Sevilla altijd in haar hart meedroeg en die altijd in het hart van Sevilla zal blijven’. De hertogin wordt enige tijd opgebaard in het Casa consistorial van Sevilla, waar het stadsbestuur zetelt. Volgens het Guinness Book of Records zou niemand meer adellijke titels hebben dan Fitz-James Stuart.

  Ze was een nazaat van de derde hertog van Alva, Fernando Álvarez de Toledo (1507-1582). Die kreeg met zijn harde optreden als landvoogd van de Nederlanden hier de bijnaam de IJzeren Hertog. Cayetana's oudste zoon Carlos zal haar vermoedelijk opvolgen als nieuwe hertog van Alba. Hij draagt vooralsnog de titel Hertog van Huéscar.

  20 november 2014 - 10:28