Placeholder

Hertogin van Alva (88) overleden

Een schatrijk en roemrucht lid van de Spaanse aristocratie, Cayetana Fitz-James Stuart y Silva, de achttiende hertogin van Alva, is donderdag op 88-jarige leeftijd overleden. De op 85-jarige leeftijd voor de derde maal gehuwde hertogin overleed in haar paleis, het Palacio de las Dueñas, in Sevilla.

De burgemeester van de stad, Juan Ignacio Zoido, heeft zijn droefenis 'getwitterd' en noemde haar ‘een vrouw die Sevilla altijd in haar hart meedroeg en die altijd in het hart van Sevilla zal blijven’. De hertogin wordt enige tijd opgebaard in het Casa consistorial van Sevilla, waar het stadsbestuur zetelt. Volgens het Guinness Book of Records zou niemand meer adellijke titels hebben dan Fitz-James Stuart.

Ze was een nazaat van de derde hertog van Alva, Fernando Álvarez de Toledo (1507-1582). Die kreeg met zijn harde optreden als landvoogd van de Nederlanden hier de bijnaam de IJzeren Hertog. Cayetana's oudste zoon Carlos zal haar vermoedelijk opvolgen als nieuwe hertog van Alba. Hij draagt vooralsnog de titel Hertog van Huéscar.