×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groots afscheid voor hertogin van Alva

  Uitvaartmis in kathedraal van Sevilla

  Groots afscheid voor hertogin van Alva

  In Sevilla is vrijdagmiddag afscheid genomen van de hertogin van Alva, Cayetana Fitz-James Stuart. In de kathedraal van Sevilla was een uitvaartmis waar onder anderen veel familieleden bij aanwezig waren.


  Prinses Elena vertegenwoordigde haar broer, koning Felipe VI. De mis werd opgedragen door kardinaal Carlos Amigo Vallejo. De hertogin van Alva (Alba in het Spaans) wordt opgevolgd door haar oudste zoon Carlos, die de negentiende drager van een van Spanje’s oudste titels wordt.

  De hertogin overleed donderdag op 88-jarige leeftijd. Kort na haar overlijden werd haar lichaam naar de rouwkapel in het gemeentehuis in Sevilla gebracht. Daarvandaan werd ze vrijdag naar de kathedraal gebracht. Haar kinderen, kleinkinderen en andere familieleden liepen achter de lijkwagen langs de menigte die zich op de route had verzameld. Daar was het een drukte vanjewelste. Vanuit het hele land waren mensen naar de Spaanse stad gekomen om de hertogin de laatste eer te bewijzen.

  21 november 2014 - 19:00