×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Grieks koningspaar bij Spaanse inhuldiging

  Koningin Sofía geboren prinses van Griekenland

  Grieks koningspaar bij Spaanse inhuldiging

  De voorzitter van het Spaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag de nieuwe koning van Spanje ingehuldigd als ‘Felipe VI van Bourbon en Griekenland’. Op de tribune van het parlement zaten dan ook, als gasten van de Spaanse koninklijke familie, de Griekse koning Constantijn en koningin Anne-Marie.


  Het ‘van Griekenland’ in de naam van Felipe komt van zijn moeder koningin Sofia, die van geboorte prinses van Griekenland is. Haar broer Constantijn werd in 1974 definitief van zijn troon en kroon ontdaan nadat de Grieken in een referendum in meerderheid tegen de monarchie stemden. Een jaar later werd Sofia koningin van Spanje door de troonsbestijging van haar man Juan Carlos.

  Sofia heeft altijd nauwe banden onderhouden met haar broer en met haar zus prinses Irene die in Spanje woont en donderdagmorgen ook in het parlement aanwezig was, samen met de zussen van Juan Carlos, de prinsessen Pilar en Margarita.

  Felipe heeft in navolging van zijn moeder goede relaties met zijn Griekse familie. Vorig jaar was hij in Griekenland voor de herdenking van de 50e sterfdag van zijn opa koning Paul.

  19 juni 2014 - 14:39