×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto’s: de Spaanse koninklijke kerstkaarten

  Eerste kerstwensen Felipe en Letizia als koningspaar

  Foto’s: de Spaanse koninklijke kerstkaarten

  Het Spaanse hof heeft donderdag de kerstkaarten van de koninklijke familie online gezet. Voor koning Felipe en koningin Letizia zijn het hun eerste kerstwensen als koningspaar.


  Op de kaart zijn twee foto's te zien die gemaakt zijn op de dag van Felipe's inhuldiging. Hij volgde op 19 juni van dit jaar zijn vader Juan Carlos op als koning van Spanje. Het koningspaar heeft, samen met hun twee dochters Leonor en Sofía, de kerstkaart zelf ondertekend. De begeleidende geschreven tekst luidt: 'Dat de verbeelding, hoop en goede wensen van Kerstmis ook na deze feestdagen mogen voortduren.'

  Ook oud-koning Juan Carlos heeft met zijn echtgenote koningin Sofía kerstkaarten verstuurd. Daarop is een afbeelding te zien van het schilderij De Aanbidding der Wijzen van de Italiaanse hofschilder Luca Giordano (1634-1705), die in het Spaans ook wel Lucas Jordán genoemd wordt. Het werk hangt in het Koninklijk Paleis van La Granja de San Ildefonso, zo'n 80 kilometer ten noorden van Madrid.

  18 december 2014 - 13:27