×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe ruimt meer plek in voor computer

  Spaans koningspaar deze week naar Catalonië

  Felipe ruimt meer plek in voor computer

  Koning Felipe VI van Spanje heeft maandag in het Zarzuela Paleis aan de rand van Madrid kennismakingsgesprekken met de voorzitters van het Huis van Afgevaardigden, de Senaat, het Constitutioneel Hof en het Hooggerechtshof. Het is een vervolg op de eerste ontmoeting die Felipe een dag na zijn installatie als koning al had met premier Mariano Rajoy.


  Die bijeenkomst gaf de Spaanse media de kans om te kijken of Felipe al veranderingen had aangebracht in de werkkamer die nauwelijks een dag eerder nog toebehoorde aan zijn vader koning Juan Carlos. Er lagen, zo stelde de krant El Pais vast, minder papieren op het bureau en er was meer ruimte voor een computer. Naast de computer lag de allernieuwste mobiele telefoon.

  Ook had Felipe eigen foto’s laten overbrengen uit zijn voormalige werkkamer in het paleis alsmede een kopie van de wereldbeker voetbal die hij in 2010 van de nationale ploeg had gekregen.

  Felipe gaat eind deze week samen met echtgenote koningin Letizia naar Catalonië, de eerste binnenlandse reis sinds de inhuldiging. De afspraak in Girona stond al in de agenda van het paar voor de troonswisseling. Letizia neemt maandag de opening van een tentoonstelling over ‘El Greco en de moderne schilderkunst’ in het Prado museum over van haar schoonmoeder koningin Sofia.

  23 juni 2014 - 11:20