×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • “Felipe moet in Catalonië loyaliteit tonen”

  “Felipe moet in Catalonië loyaliteit tonen”

  Koning Felipe van Spanje kan vrijdag zijn borst nat maken voor een beladen bezoek aan Catalonië. Al dagen wordt gesproken over een eventuele ontmoeting met de Catalaanse president Quim Torra rond de opening van de Middellandse Zeespelen in Tarragona.


  Torra wilde graag een ontmoeting met Felipe om te praten over de onafhankelijkheidswens van Catalonië. Hij had samen met zijn voorgangers Carles Puigdemont en Artur Mas de vorst per brief uitgenodigd voor een gesprek. Ze willen met Felipe praten om de "wonden te helen" sinds de koning zich eind vorig jaar in harde bewoordingen tegen de onafhankelijkheid uitsprak. In een televisietoespraak zei Felipe in oktober dat de "Catalaanse leiders de Spaanse wet hadden overtreden" en dat ze "een totaal gebrek aan loyaliteit" lieten zien.

  Puigdemont zei eerder deze week in een interview met El Nacional dat het tijd wordt dat Felipe gaat luisteren. "Dat heeft hij in oktober duidelijk niet gedaan. Het is traditie dat er niet wordt geluisterd. Maar het is nooit te laat om iets te doen. Als hij eens begint met luisteren, wat volgens mij niet in strijd met de grondwet is, geeft hij een duidelijk signaal dat hij de boodschap van de Catalaanse samenleving begrijpt."

  Het Spaanse Koninklijk Huis heeft overigens gezegd dat er geen ontmoeting in zit tussen Felipe en Torra. Volgens het hof is het niet aan de koning om politieke discussies aan te gaan.

  22 juni 2018 - 09:46