Placeholder

Felipe met gezin op Mallorca

Koning Felipe heeft paaszondag zoals al jaren gebruik is de paasmis bijgewoond in de kathedraal van Palma op het vakantie-eiland Mallorca. De Spaanse koning was in gezelschap van zijn vrouw en twee dochters en van koningin Sofia.

Volgens Spaanse media verbleven andere leden van de koninklijke familie elders. Koning Juan Carlos laat zich al enige tijd niet meer zien bij dit soort gelegenheden. Zijn dochter prinses Elena was vrijdag nog bij één van de Goede Vrijdag-processies in Madrid en naar verluidt proberen prinses Cristina en haar man Iñaki Urdangarín rust te vinden tijdens een vakantie in Vietnam en Laos.

Mallorca is al decennia de favoriete vakantiebestemming van de koninklijke familie. Vooral de mogelijkheid om er te zeilen heeft altijd grote aantrekkingskracht uitgeoefend. Zowel koning Juan Carlos als zijn zoon koning Felipe zijn verwoede zeilers, maar ook koningin Sofia en prinses Cristina gaan graag de zee op.

Koningin Letizia heeft echter minder warme gevoelens voor Mallorca, waar de media altijd massaal aanwezig zijn. Felipe verblijft tegenwoordig daarom korter op het eiland dan voorheen.