×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe groet nieuwe marineofficieren

  Spaanse koning bij eedaflegging Escuela Naval Militar

  Felipe groet nieuwe marineofficieren

  Koning Felipe was donderdag in de Escuela Naval Militar, de marineacademie in Marín in Gallicië, aanwezig bij de eedaflegging van de net afgestudeerde marine-officieren. De in een wit uniform gestoken koning nam aansluitend een defilé af. Felipe en zijn vader koning Juan Carlos hebben zelf ook aan de academie gestudeerd.


  Anders dan zijn Nederlandse collega Willem-Alexander heeft de Spaanse koning nog wel een militaire functie. Hij is opperbevelhebber van de strijdkrachten en in die rol is Felipe betrokken bij de verschillende militaire opleidingsinstituten en het afstuderen van nieuwe officieren en onderofficieren.

  Zo was Felipe vorige week vrijdag in Talarn waar de onderofficieren van de landmacht de eed aflegden en dinsdag woonde hij eenzelfde plechtigheid bij in San Javier in de provincie Murcia voor de luchtmacht.

  16 juli 2015 - 13:53