Placeholder

Felipe gelijk weer aan de slag

De Spaanse koning Felipe is meteen na zijn korte paasvakantie op Mallorca weer aan de slag gegaan. Van het zonnige eiland in de Middellandse zee reisde hij naar Ferrol in het noordwesten van Spanje voor een bezoek aan twee opleidingsinstituten van de marine.

De koning had zich voor het bezoek aan de 'Escuela de Especialidades Antonio de Escaño' en de 'Escuela de Especialidades Fundamentales de la Estación Naval de la Graña' dan ook in zijn marine-uniform gehesen.

Felipe kreeg bij het begin van zijn bezoek een voordracht over de uitdagingen waarvoor de marine bij de opleiding van officieren en onderofficieren staat. De 'Antonio de Escaño'- school is één van de grootste en belangrijkste van de Spaanse 'Armada'. Jaarlijks zijn er drie tot vierduizend studenten. Die kunnen cursussen volgen in meer dan tweehonderd vakken, waaronder mechanica, elektronica, tactische systemen, communicatie, computers, artillerie en raketten of brandbestrijding.

De koning bezocht workshops en verschillende klassen alvorens zich in te schepen voor een kort vaartochtje naar de locatie van het tweede opleidingsinstituut, waar zaken als navigatie, onderhoud, en tactiek worden onderwezen.