×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en Letizia op burenbezoek

  Spaans koningspaar komt vanmiddag aan in Marokko

  Felipe en Letizia op burenbezoek

  Koning Mohammed VI van Marokko en zijn vrouw Lalla Salma komen maandagmiddag persoonlijk naar het vliegveld van Rabat om het kersverse Spaanse koningspaar af te halen aan het begin van hun tweedaagse kennismakingsbezoek. Onder begeleiding van een bereden escorte gaat het gezelschap naar het koninklijk paleis, waar de officiële welkomstceremonie plaatsvindt.


  Dat het Spaanse bezoek over twee dagen is verspreid heeft te maken met de Ramadan. In die vastenmaand mogen moslims overdag niet eten. Koning Mohammed kan zijn gasten pas na zonsondergang een maaltijd aanbieden. Koning Felipe en koningin Letizia blijven daarom een nachtje slapen in het koninklijk gastenverblijf Souissi.

  Behalve de ontvangst door de Marokkaanse koning staan op het programma voor dinsdag ontmoetingen met de premier en de Kamer-voorzitters. Ook legt het Spaanse paar in het koninklijk mausoleum bloemen op de graven van de koningen Mohammed V en Hassan II.

  Mensenrechten

  Amnesty International en de federatie van vissers hebben het koningspaar gevraagd om de mensenrechten respectievelijk de toegang tot Marokkaanse visgronden aan de orde te stellen bij de ontmoeting met koning Mohammed VI.

  Het bezoek aan Marokko is het derde kennismakingsbezoek dat Felipe en Letizia na de troonswisseling op 19 juni brengen. Eerder waren ze in het Vaticaan en in Portugal. Het is de bedoeling dat deze maand ook buurland Frankrijk wordt bezocht.

  14 juli 2014 - 11:51