Felipe en Letizia op burenbezoek

Koning Mohammed VI van Marokko en zijn vrouw Lalla Salma komen maandagmiddag persoonlijk naar het vliegveld van Rabat om het kersverse Spaanse koningspaar af te halen aan het begin van hun tweedaagse kennismakingsbezoek. Onder begeleiding van een bereden escorte gaat het gezelschap naar het koninklijk paleis, waar de officiële welkomstceremonie plaatsvindt.

Dat het Spaanse bezoek over twee dagen is verspreid heeft te maken met de Ramadan. In die vastenmaand mogen moslims overdag niet eten. Koning Mohammed kan zijn gasten pas na zonsondergang een maaltijd aanbieden. Koning Felipe en koningin Letizia blijven daarom een nachtje slapen in het koninklijk gastenverblijf Souissi.

Behalve de ontvangst door de Marokkaanse koning staan op het programma voor dinsdag ontmoetingen met de premier en de Kamer-voorzitters. Ook legt het Spaanse paar in het koninklijk mausoleum bloemen op de graven van de koningen Mohammed V en Hassan II.

Mensenrechten

Amnesty International en de federatie van vissers hebben het koningspaar gevraagd om de mensenrechten respectievelijk de toegang tot Marokkaanse visgronden aan de orde te stellen bij de ontmoeting met koning Mohammed VI.

Het bezoek aan Marokko is het derde kennismakingsbezoek dat Felipe en Letizia na de troonswisseling op 19 juni brengen. Eerder waren ze in het Vaticaan en in Portugal. Het is de bedoeling dat deze maand ook buurland Frankrijk wordt bezocht.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen