Felipe en Letizia ontvangen door Duitse bondspresident

Koning Felipe van Spanje heeft maandag zijn reeks kennismakingsbezoeken aan Europese partnerlanden voortgezet in Duitsland. Samen met koningin Letizia werd hij eerst ontvangen door bondspresident Joachim Gauck in Schloss Bellevue in Berlijn en zijn vrouw Daniela Schadt. Daar kreeg het Spaanse koningspaar een lunch aangeboden.

Op het programma van het bezoek stond verder een wandeling naar de Brandenburger Poort in gezelschap van de Berlijnse burgemeester, een ontmoeting in de Bondskanselarij met bondskanselier Angela Merkel en een ontvangst door Norbert Lammert in de Bondsdag, het Duitse parlement.

De visite wordt afgesloten met een receptie in de Spaanse ambassade, waarvoor vertegenwoordigers van diverse Duitse instellingen en organisaties zijn uitgenodigd.

Koning Felipe blijft vervolgens nog een dag in Duitsland. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen bezoekt hij dinsdag twee bedrijven, Gestamp in Bielefeld en Bertelsmann in Gütersloh. Ook woont hij een lunch bij van de Spaans-Duitse Kamer van Koophandel.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen