Placeholder

Felipe en Letizia ontvangen Colombiaanse president

President Juan Manuel Santos en zijn echtgenote Maria Clemencia Rodríguez zijn zondag door koning Felipe en koningin Letizia bij het El Pardo paleis aan de rand van Madrid verwelkomd aan het begin van hun driedaagse staatsbezoek aan Spanje. Het koningspaar bood hen later een lunch aan in hun residentie, het Zarzuela paleis.

President Santos zei tegen de pers dat hij de koning zondagavond graag had vergezeld naar Barcelona, waar Felipe het diner bijwoont voor deelnemers aan het maandag van start gaande Mobile World Congress. "Helaas ben ik verhinderd vanwege de gesprekken die morgen in Madrid plaatsvinden in het kader van de Colombiaanse vredesbesprekingen", aldus Santos.

De Colombiaanse president dankte Spanje voor de steun die het binnen de EU aan zijn land heeft gegeven, onder meer in zake het ‘onvriendelijke’ visabeleid voor Colombianen. Santos hoopte dat zijn staatsbezoek zal bijdragen aan verdere uitbreiding van de reeds omvangrijke Spaanse investeringen in Colombia.

Koning Felipe en koningin Letizia zien het Colombiaanse presidentspaar maandagavond weer, wanneer ze een staatsbanket aanbieden in het Koninklijk Paleis in Madrid.