×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en Letizia komen naar Nederland

  Spaans koningspaar zet reeks kennismakingsbezoeken voort

  Felipe en Letizia komen naar Nederland

  De Spaanse koning Felipe VI en koningin Letizia maken zich op voor een kennismakingsbezoek aan Nederland later deze maand. Dat melden Spaanse media. Het nieuwe koningspaar zet daarmee de reeks visites voort die meteen na de inhuldiging van Felipe als koning begon in het Vaticaan en die hen verder naar de buurlanden Frankrijk, Portugal en Marokko voerde.


  Op het programma dit najaar staan kennismakingsbezoeken aan Nederland, België en Luxemburg, en aan Duitsland en Italië. Data zijn nog niet bekendgemaakt maar gezien het reisschema van het Nederlandse koningspaar en de aanstaande herfstvakantie, ligt een bezoek in de derde week van oktober het meest voor de hand. Voor die tijd hebben Felipe en Letizia het druk met de voorbereidingen op de Spaanse nationale feestdag op 12 oktober.

  Het is iets meer dan een jaar geleden dat Felipe en Letizia als troonopvolgerspaar hun Nederlandse vrienden verwelkomden in Madrid waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun opwachting kwamen maken bij Felipe’s ouders koning Juan Carlos en koningin Sofia.

  De Spaanse media rukten massaal uit om een vergelijking te maken tussen het jonge Nederlandse paar en de eigen versleten koning Juan Carlos. Er werd toen, gezien eerdere uitspraken van de koning, niet echt rekening gehouden met zijn aftreden waarmee hij Spanje in juni van dit jaar verraste.

  4 oktober 2014 - 12:47