×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en Letizia herdenken aanslagen Barcelona

  Spandoek zegt: "Koning is hier niet welkom"

  Felipe en Letizia herdenken aanslagen Barcelona

  De Spaanse koning Felipe VI en koningin Letizia hebben in Barcelona de herdenkingen van de terroristische aanslagen van een jaar geleden bijgewoond. Het paar werd op het centrale Plaça de Catalunya begroet door onder anderen de separatistische regionale premier Quim Torra en de burgemeester van de Spaanse havenstad, Ada Colau. Torra herinnerde er in zijn toespraak aan dat separatistische ex-bewindslieden ,,onterecht gevangenzitten''.


  De nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen hebben verzocht van deze herdenking geen politieke happening te maken, maar separatisten hebben op het plein toch een spandoek opgehangen. Daarop staat in het Engels dat de koning niet welkom is. Iets verderop, op de Ramblas, betoogde een groep separatisten tegen de koning. Voorstanders van de monarchie en de band met Spanje juichten hem toe.

  Op de Ramblas reed een 22-jarige in Catalonië woonachtige Marokkaan, Younes Abouyaaqoub, een jaar geleden in op voetgangers. Bij de aanslagen in Barcelona en Cambrils werden zestien mensen gedood en raakten er circa 140 gewond. De zes daders werden door de politie doodgeschoten.

  17 augustus 2018 - 15:16