Felipe en Letizia condoleren weduwnaar hertogin van Alva

Koning Felipe VI van Spanje heeft Alfonso Diéz, de weduwnaar van de donderdag in haar paleis in Sevilla overleden hertogin van Alva, telefonisch zijn condoleances overgebracht. Dat heeft het Spaanse hof laten weten. Carlos Fitz-James Stuart is als oudste zoon de nieuwe, 19e hertog van Alva.

Het Spaanse koningspaar heeft meteen al een bloemenkrans laten bezorgen bij de rouwkapel in het gemeentehuis van Sevilla waar het stoffelijke overschot van de hertogin na haar overlijden naartoe is gebracht. Ook koning Juan Carlos en koningin Sofia hebben een rouwkrans gestuurd.

De uitvaart van de excentrieke Cayetana Fitz-James Stuart is vrijdag om 12 uur in de kathedraal van Sevilla, zo is donderdagmiddag bekendgemaakt. Uit heel Spanje stromen de reacties binnen. "De hertogin heeft met haar levensstijl de sympathie gewonnen van de inwoners van Sevilla en Andalusië'', zei Susana Diaz, de president van het regionale bestuur van Andalusië, in haar reactie op het overlijden. Duizenden mensen staan in de rij om de op 88-jarige leeftijd gestorven hertogin de laatste eer te bewijzen.

Op de foto v.l.n.r.: Cayetana's weduwnaar Alfonso Diéz, haar dochter María Eugenia Martínez de Irujo y Fitz-James Stuart, en haar oudste zoon Carlos Fitz-James Stuart, de nieuwe hertog van Alva.