×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en Letizia bij jubileum zeevaartschool

  Koningspaar op foto met eindexamenklas Felipe uit 1989

  Felipe en Letizia bij jubileum zeevaartschool

  De Spaanse koning Felipe was vrijdag in Pontevedra bij de zeevaartschool waar hij 25 jaar geleden werd benoemd tot luitenant. Ook koningin Letizia was aanwezig bij de viering van dit jubileum.


  Felipe inspecteerde onder meer de troepen, schreef in het gastenboek en woonde een mis bij ter ere van de maagd Carmen, de beschermheilige van de zee. Het was ook een dag van weerzien voor Felipe. Het koningspaar ging op de foto met de eindexamenklas van 1989.

  Op 16 juli 1989 werd Felipe door zijn grootvader benoemd tot luitenant. Bij deze militaire ceremonie waren toentertijd ook koning Juan Carlos en koningin Sofia aanwezig. Naast een marinerang bezit Felipe ook hoge rangen binnen de lucht- en landmacht.

  27 september 2014 - 08:12