×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en Letizia bezoeken Witte Huis

  Felipe en Letizia bezoeken Witte Huis

  Koning Felipe van Spanje heeft dinsdag in het Witte Huis in Washington een ontmoeting gehad met Donald Trump. Op de trappen van het Witte Huis werd hij samen met koningin Letizia ontvangen door de Amerikaanse president en zijn vrouw Melania.


  Met de president van de Verenigde Staten besprak Felipe onder meer het asielbeleid en de dreigende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en Europa. Als EU-land wordt Spanje getroffen door de hogere importtarieven van Amerika op staal en aluminium. Ook producenten van Spaanse olijven worden met een extra belasting geconfronteerd.

  Het was voor Felipe de eerste ontmoeting met Trump, die sinds januari vorig jaar president is. In 2015 zocht de Spaanse koning Trumps voorganger Barack Obama op in het Witte Huis. Ook Letizia en Baracks vrouw Michelle waren bij die ontmoeting.

  Met een bezoek aan Washington besluiten Felipe en Letizia een vijfdaagse reis door de Verenigde Staten. Ze bezochten verschillende Amerikaanse steden, waaronder New Orleans in de staat Louisiana en San Antonio in Texas. Beide steden hebben historische banden met Spanje.

  20 juni 2018 - 09:48