×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en Letizia bezoeken Cuba

  Maar missen 500e verjaardag van Havana

  Felipe en Letizia bezoeken Cuba

  Cuba ziet maandag een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: een staatsbezoek van het Spaanse koningspaar. De regering in Havana heeft daar jarenlang op aangedrongen, maar achtereenvolgende Spaanse premiers vonden het geen goed idee. Dit keer echter was er een bijzondere aanleiding: de 500e verjaardag van de stichting van het huidige Havana.

  Opmerkelijk genoeg komen koning Felipe en koningin Letizia niet op het eigenlijke verjaardagsfeest, dat zaterdag met veel spektakel wordt gevierd. Het Spaanse koningspaar zit dan al weer hoog en droog thuis in Madrid. Dit om een aantal ongewenste ontmoetingen te voorkomen. Cuba heeft namelijk ook de presidenten van Venezuela, Nicaragua en Rusland uitgenodigd, en die wil Felipe niet tegenkomen.

  Het programma van het staatsbezoek is zelfs zo ontworpen dat de kans op zo’n treffen minimaal is. Het koningspaar is namelijk 14 november in Santiago de Cuba, aan de andere kant van het eiland. Dat verkleint de kans op een ontmoeting met Maduro, Ortega of Poetin, in het geval die al enkele dagen eerder aankomen.

  11 november 2019 - 16:27