×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en Letizia bedanken politie

  Voor inzet tijdens troonswisseling

  Felipe en Letizia bedanken politie

  Koning Felipe en koningin Letizia ontvingen woensdag in het El Pardo paleis in Madrid een vertegenwoordiging van de hulpdiensten, lokale politie en staatsveiligheidsdiensten die hebben meegewerkt aan een goed verloop van de troonswisseling vorige maand.


  Het koningspaar wilde hen bedanken voor hun inzet. Voor de troonswisseling op 19 juni waren een paar duizend man opgeroepen. De route van het parlement, waar Felipe de eed aflegde, naar het Koninklijk Paleis, waar hij met zijn familie op het balkon verscheen, moest worden afgezet en vooraf streng worden gecontroleerd. Zo moest bijvoorbeeld elk putdeksel worden verzegeld voor de rijtoer van het nieuwe koningspaar.

  Voor Madrid gold die dag en de dagen ervoor een verhoogde staat van waakzaamheid, om terroristische acties of ordeverstoringen door republikeinse demonstranten te voorkomen.

  De bijeenkomst was in het El Pardo paleis, niet ver van het koninklijk paleis Zarzuela aan de rand van Madrid. El Pardo, vroeger de residentie van dictator Franco, wordt wel vaker gebruikt voor bijzondere ontvangsten.

  30 juli 2014 - 15:20