×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en gezin bij Huis van Afgevaardigden

  NIeuwe koning zal straks eed afleggen

  Felipe en gezin bij Huis van Afgevaardigden

  Felipe is samen met zijn vrouw Letizia en hun twee kinderen aangekomen bij het Huis van Afgevaardigden Daar zal hij zijn eed afleggen en zijn eerste toespraak geven als nieuwe koning van Spanje.


  Langs de weg naar het Huis van Afgevaardigden stonden honderden Spanjaarden die een glimp probeerden op te vangen van de nieuwe koning en zijn gezin. Bij aankomst bij het ‘Congreso de los Diputados’ brachten de strijdkrachten een eresaluut aan de nieuwe koning die in het gala-uniform van de landmacht is gekleed. Premier Mariano Rajoy stond hen ook op te wachten. Voor de plechtigheden is de stad overigens hermetisch afgesloten.

  Juan Carlos is niet aanwezig bij de eedaflegging. Koningin Sofía, prinses Elena en de twee zussen van de koning, Pilar en Margarita zijn wel aanwezig bij de installatie van Felipe. De in opspraak geraakte jongste dochter van het teruggetreden koningspaar, Cristina, en haar man Iñaki Urdangarín, zijn niet welkom.

  Eerder op de ochtend kreeg hij uit handen van zijn vader Juan Carlos de sjerp uitgereikt, deze symboliseert dat hij nu bevelhebber van de strijdkrachten is.

  19 juni 2014 - 10:31