×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe bij jaarlijkse fotosessie

  Koning hoopt niet op nog een verkiezing

  Felipe bij jaarlijkse fotosessie

  De Spaanse koning Felipe hoopt dat er geen nieuwe verkiezingen hoeven te komen maar dat de politieke partijen zelf uit tot overeenstemming komen over de vorming van een nieuwe regering. De koning zei dat in antwoord op vragen van journalisten bij de jaarlijkse fotosessie bij paleis Marivent op Mallorca.

  Bij de parlementsverkiezingen van eind april boekte de sociaal-democratische partij PSOE van uitgaand premier Pedro Sánchez belangrijke winst, maar hij bleef ver verwijderd van een meerderheid in het 350 zetels tellende Huis van Afgevaardigden. Om aan een meerderheid te komen is minimaal gedoogsteun nodig van andere partijen en tot nu toe heeft Sánchez die nog niet weten te krijgen.

  Hij verloor eind vorige maand kort achter elkaar twee vertrouwensstemmingen. Sánchez heeft nog tot eind september de tijd om voldoende steun te krijgen om zo nieuwe verkiezingen in het najaar te voorkomen. “Het is het beste om tot een oplossing te komen voordat verkiezingen nodig zijn”, aldus koning Felipe. Spanje heeft de afgelopen vier jaar al drie parlementsverkiezingen gehad.

  De koning hoopte dat er nog ruimte was om te onderhandelen en tot overeenstemming te komen. Felipe krijgt Sanchez woensdag op audiëntie in Marivent, waar het koninklijk gezin tussen de weelderige planten geduldig poseerde voor het traditionele fotomoment.

  5 augustus 2019 - 16:46