×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe bezoekt fort in Mexicaanse havenstad

  Na afloop van Ibero-Amerikaanse topconferentie

  Felipe bezoekt fort in Mexicaanse havenstad

  Koning Felipe van Spanje heeft tijdens zijn bezoek aan Veracruz in Mexico het fort San Juan de Ulúa bezocht. De koning had nog wat tijd over na de sluiting van de Ibero-Amerikaans topconferentie in de Mexicaanse havenstad.


  San Juan de Ulúa is een fort uit 1535 op een eiland voor de haven van Veracruz. De bouw ervan duurde vijftig jaar en eiste vele levens van inheemse slaven. In het fort werden alle edelmetalen verzameld voor ze met de zilvervloot naar Spanje werden vervoerd. In de loop van de geschiedenis is het fort meermalen bezet door legemachten. Tegenwoordig is het een belangrijke toeristische attractie.

  Het was de eerste keer dat Felipe als staatshoofd de topontmoeting bijwoonde met regeringsleiders van Portugal en de Latijns-Amerikaanse landen. Vorig jaar in Panama was hij erbij als vervanger van zijn net aan zijn heup geopereerde vader koning Juan Carlos. De tweedaagse topconferentie begon maandag. Felipe opende zondag na zijn aankomst al een fototentoonstelling over de Spaanse emigratie naar Veracruz.

  10 december 2014 - 11:26