Placeholder

Felipe bezoekt fort in Mexicaanse havenstad

Koning Felipe van Spanje heeft tijdens zijn bezoek aan Veracruz in Mexico het fort San Juan de Ulúa bezocht. De koning had nog wat tijd over na de sluiting van de Ibero-Amerikaans topconferentie in de Mexicaanse havenstad.

San Juan de Ulúa is een fort uit 1535 op een eiland voor de haven van Veracruz. De bouw ervan duurde vijftig jaar en eiste vele levens van inheemse slaven. In het fort werden alle edelmetalen verzameld voor ze met de zilvervloot naar Spanje werden vervoerd. In de loop van de geschiedenis is het fort meermalen bezet door legemachten. Tegenwoordig is het een belangrijke toeristische attractie.

Het was de eerste keer dat Felipe als staatshoofd de topontmoeting bijwoonde met regeringsleiders van Portugal en de Latijns-Amerikaanse landen. Vorig jaar in Panama was hij erbij als vervanger van zijn net aan zijn heup geopereerde vader koning Juan Carlos. De tweedaagse topconferentie begon maandag. Felipe opende zondag na zijn aankomst al een fototentoonstelling over de Spaanse emigratie naar Veracruz.