×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe bespaart op zijn begroting

  Koning is bijzonder zuinig geweest

  Felipe bespaart op zijn begroting

  Koning Felipe is het afgelopen jaar bijzonder zuinig geweest. Dat blijkt uit het auditrapport van het Spaanse koningshuis. De koning heeft 177.130 euro minder uitgegeven dan hij op basis van de staatstoelage van 7,75 miljoen euro mocht doen.


  Felipe heeft het rapport deze week vrijgegeven, en kwam daarmee zijn belofte na om als koning zeer transparant te zijn over de uitgaven en kosten van het koninklijk huis. Belangrijk in een tijd van economische problemen, bezuinigingen en discussie over nut en noodzaak van de monarchie.

  De koning krijgt dit jaar een persoonlijke uitkering van 236.544 euro, duidelijk minder dan de 866.000 van zijn Nederlandse collega Willem-Alexander. Koningin Letizia krijgt 130.092 euro, tegenover Máxima 343.000 euro en emeritus-koning Juan Carlos ontvangt 189.228 en zijn vrouw koningin Sofia 106.452 euro. In Nederland is het 'pensioen' van prinses Beatrix met 489.000 euro royaler.

  1 april 2016 - 13:46