Spain Royalty Pandemic Covid19 Coronavirus

Eerste schooldag voor prinsen en prinsessen in Spanje en Monaco

Woensdag was het zowel in Spanje als in Monaco de eerste schooldag voor prins en prinsessen. In Madrid ging de 14-jarige prinses Leonor, voorzien van een mondkapje, voor het eerst sinds de corona-uitbraak in maart en de sluiting van de scholen weer naar het college Santa María de los Rosales.

Leonor’s temperatuur werd bij aankomst gemeten om te bepalen of ze geen koorts heeft, hetgeen een indicatie zou kunnen zijn van besmetting met het virus. Later deze week mag ook haar 13-jarige zusje Sofia weer naar school. Zij begint aan haar tweede jaar, Leonor zit twee klassen hoger.

In Spanje zijn voor leerlingen boven de negen jaar sociale bubbels gecreëerd: een beperkte groep van medescholieren met wie ze contact mogen hebben, en de school moet zoveel mogelijk verhinderen dat leerlingen van verschillende klassen met elkaar in aanraking komen.

In Monaco ging de vijfjarige tweeling prins Jacques en prinses Gabriella weer naar de openbare school Stella in de Condamine-wijk van het vorstendom. Het hof deelde daar ook een foto van.

Lees ook:

Heeft koning Filip corona?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.