×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eerste kabinetsberaad voor Felipe

  Regering bij koning op Zarzuela voor informatieve bijeenkomst

  Eerste kabinetsberaad voor Felipe

  Koning Felipe VI heeft vrijdag voor het eerst sinds zijn aantreden op 19 juni een zitting van het Spaanse kabinet voorgezeten. De regering kwam onder leiding van Felipe bijeen in het Zarzuela paleis voor een informatieve bijeenkomst, zo maakte het Spaanse hof na afloop bekend.


  Volgens de grondwet heeft de koning het recht op de hoogte te worden gehouden van regeringszaken en kan hij in voorkomende gevallen het kabinetsberaad voorzitten, in overleg overigens met de premier. Felipe keek in het paleis terug op zijn inhuldiging en benadrukte nog eens de scheiding van machten, zoals in de grondwet voorzien. Hij bedankte de ministers voor hun steun de afgelopen jaren, als prins van Asturië – zijn titel als troonopvolger.

  De koning zat het kabinet weliswaar voor, maar er werden geen besluiten genomen. Dat gebeurde pas toen de regering weer uit het koninklijk paleis was vertrokken en vergaderde in het Moncloa-paleis, de ambtswoning van premier Mariano Rajoy.

  18 juli 2014 - 15:00