×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Een zware beproeving voor de Princes in Barcelona

  De koninklijke familie is niet welkom in Catalonië

  Een zware beproeving voor de Princes in Barcelona

  De Spaanse troonopvolgster prinses Leonor wacht maandag een zware beproeving wanneer ze haar officiële debuut maakt in het naar onafhankelijkheid strevende Catalonië. De donderdag veertien jaar geworden oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia zal in Barcelona het woord voeren bij de tiende prijsuitreiking van de Stichting Prinses van Girona – haar Catalaanse titel.

  De verwachting is ook dat Leonor haar woorden in het Catalaans uitspreekt, zoals haar vader dat in het verleden ook heeft gedaan. De vijf prijzen van de Fundación Princesa de Girona gaan naar jongeren tussen de zestien en 35 jaar die zich op verschillende terreinen hebben onderscheiden met bijvoorbeeld werk of onderzoek dat voor positieve veranderingen in de samenleving zorgt.

  De komst van de koninklijke familie – het koningspaar en prinses Sofia komen ook naar Barcelona – heeft echter tot een storm van protesten geleid in Catalonië. Daar willen de separatisten niets weten van de koning van ‘buurland’ Spanje. Verschillende groeperingen hebben dan ook opgeroepen tot een boycot en tot verstoring van het tweedaagse koninklijk verblijf.

  Het is daarbij ironisch dat de stichting in overleg met het koningshuis in een eerder stadium had besloten de prijsuitreiking van Girona naar Barcelona te verplaatsen nadat de eerstgenoemde stad de koning tot persona non grata had verklaard.

  2 november 2019 - 08:29