Spain Royalty

Dochter prinses Elena zoekt beruchte Juan Carlos op

Sinds zondag is de Spaanse prinses Elena in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt de nieuwssite El Confidencial. Elena is naar Dubai gevlogen in verband met de verjaardag van haar vader koning Juan Carlos. Die is dinsdag 83 jaar geworden. Het gaat om de tweede reis van de Infanta. Begin november werd ze bij vertrek uit Dubai gespot door Spaanse reizigers.

De koning-Emeritus woont sinds begin augustus in Abu Dhabi, het grootste van de zeven staatjes die sinds 1971 samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. Omdat het gaat om een federatie kunnen de afzonderlijke emiraten autonoom van elkaar een aantal zaken regelen. Zo heeft het emiraat Abu Dhabi andere en veel strengere coronaregels dan buurman Dubai, dat honderd kilometer is verwijderd van de federale hoofdstad Abu Dhabi.

Om die reden vloog Elena dus naar Dubai en niet naar Abu Dhabi. Dubai verlangt bij aankomst slechts een negatieve coronatest, Abu Dhabi eist ook quarantaine. Hoe en waar de prinses haar vader heeft ontmoet, is niet duidelijk. Het Spaanse hof in Madrid wees vragen van media van de hand met de opmerking dat de Infanta geen deel uitmaakt van het Koninklijk Huis en het paleis daarom niets over haar activiteiten kan zeggen.

Zondag werd in Spanje in het televisieprogramma ‘Viva la vida’ van Telecinco een eind december gemaakte foto getoond van de koning-emeritus tijdens een wandeling in Yas Marina in Abu Dhabi. Hij werd ondersteund door twee begeleiders, mogelijk zijn lijfwachten. Het was pas de tweede foto van Juan Carlos sinds zijn vertrek uit Spanje.

LEES OOK:

Dit vindt het koningspaar van de vaccinatiecampagne

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen