×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Cristina in beroep tegen dagvaarding

  Dochter Spaanse koning moet 8 maart voor de rechter verschijnen

  Cristina in beroep tegen dagvaarding

  Infanta Cristina gaat in beroep tegen de beslissing van onderzoeksrechter José Castro om haar te dagvaarden voor mogelijke kennis over de fraude van haar man Iñaki Urdangarín. Dat heeft Miquel Roca, de door koning Juan Carlos aangezochte advocaat van de prinses, dinsdag laten weten. Hij heeft goede hoop dat het verzoek om Cristina te horen net als vorig jaar wordt afgewezen.


  "Er is tijd genoeg om het beroep te behandelen", aldus Castro. De prinses is opgeroepen om op 8 maart in Palma de Mallorca te verschijnen. Roca had overigens respect voor het besluit van de rechter. "Ieder heeft zijn rol te spelen. Hij doet zijn werk, ik doe het mijne." Ook het Spaanse hof uitte zijn respect voor de beslissing. "Voor de wet is iedereen gelijk", had de koning al eens gezegd in verband met de beschuldigingen aan het adres van zijn schoonzoon.

  Advocaat Roca is overtuigd van de onschuld van de prinses, de jongste dochter van het Spaanse koningspaar. Vorig jaar wist hij met succes een eerdere dagvaarding door Castro van tafel te krijgen, met ondersteuning overigens van het Openbaar Ministerie dat ook geen aanleiding zag om Infanta aan te pakken. "De rechter heeft zijn verdenking dit keer beperkt tot fraude en witwassen", merkte Roca op.

  Cristina deelde met haar man de zeggenschap over de firma Aizoon. Daar zou door fraude verkregen geld van Iñaki's stichting Nóos naartoe zijn gesluisd. Cristina gebruikte dat geld voor tal van privé-uitgaven. Volgens de onderzoeksrechter moet de prinses geweten hebben van de herkomst van het geld. Reden om haar te willen ondervragen.

  8 januari 2014 - 09:47