Cristina in beroep tegen dagvaarding

Infanta Cristina gaat in beroep tegen de beslissing van onderzoeksrechter José Castro om haar te dagvaarden voor mogelijke kennis over de fraude van haar man Iñaki Urdangarín. Dat heeft Miquel Roca, de door koning Juan Carlos aangezochte advocaat van de prinses, dinsdag laten weten. Hij heeft goede hoop dat het verzoek om Cristina te horen net als vorig jaar wordt afgewezen.

"Er is tijd genoeg om het beroep te behandelen", aldus Castro. De prinses is opgeroepen om op 8 maart in Palma de Mallorca te verschijnen. Roca had overigens respect voor het besluit van de rechter. "Ieder heeft zijn rol te spelen. Hij doet zijn werk, ik doe het mijne." Ook het Spaanse hof uitte zijn respect voor de beslissing. "Voor de wet is iedereen gelijk", had de koning al eens gezegd in verband met de beschuldigingen aan het adres van zijn schoonzoon.

Advocaat Roca is overtuigd van de onschuld van de prinses, de jongste dochter van het Spaanse koningspaar. Vorig jaar wist hij met succes een eerdere dagvaarding door Castro van tafel te krijgen, met ondersteuning overigens van het Openbaar Ministerie dat ook geen aanleiding zag om Infanta aan te pakken. "De rechter heeft zijn verdenking dit keer beperkt tot fraude en witwassen", merkte Roca op.

Cristina deelde met haar man de zeggenschap over de firma Aizoon. Daar zou door fraude verkregen geld van Iñaki's stichting Nóos naartoe zijn gesluisd. Cristina gebruikte dat geld voor tal van privé-uitgaven. Volgens de onderzoeksrechter moet de prinses geweten hebben van de herkomst van het geld. Reden om haar te willen ondervragen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen