Cristina en Iñaki voorgoed voorbij

Formeel nog niet, maar alle tekenen wijzen op een definitieve breuk.

Een verzoening tussen Iñaki Urdangarin en Cristina van Spanje is waarschijnlijk uitgesloten. Nadat eind januari de scheiding werd aangekondigd, leefde bij velen de hoop dat het misschien nog goed zou komen. Maar Urdangarin lijkt definitief te kiezen voor zijn vriendin Ainhoa Armentia Acedo, met wie hij steeds vaker samen wordt gezien. Zo hebben ze allebei een voorliefde voor samen aan yoga doen.

Maar ook Cristina heeft er zo langzamerhand genoeg van.  Vrienden van de zus van koning Felipe maakten duidelijk dat er geen sprake zal zijn van verzoening of vergeving.

Dat betekent waarschijnlijk het einde van een turbulent huwelijk. In de zomer van 2018 werd Iñaki veroordeeld tot vijf jaar en tien maanden gevangenisstraf wegens verduistering van miljoenen euro’s aan belastinggeld, witwassen van geld en valsheid in geschrifte. In de loop van het onderzoek kreeg Cristina ook te maken met gevolgen. Zij werd uitgesloten van de kroningsceremonie van koning Felipe en de koninklijke familie in 2014. Sindsdien woont zij met haar jongste dochter Irene in Zwitserland, ver weg van het Spaanse hof.

LEES OOK:

BETRAPT! IÑAKI URDANGARIN MET ANDERE VROUW

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Bunte Illustrierte