Placeholder

Cristina en Iñaki mijden Spanje tijdens vakantie

De Spaanse prinses Cristina en haar man Iñaki Urdangarín zijn voor hun familievakantie opnieuw uitgeweken naar de Franse kust. Dat blijkt uit opnamen van paparazzi die de Spaanse prinses en haar van fraude en belastingontduiking verdachte man met hun vier kinderen in het zuiden van Frankrijk aantroffen.

Cristina en Iñaki zijn vanwege de fraudezaak niet welkom in het Spaanse koninklijk zomerpaleis Marivent op Mallorca. Vandaar dat ze moesten uitkijken naar een andere zon- en zeebestemming. Hun kinderen Juan Valentin, Miguel, Pablo en Irene waren overigens wél welkom op Mallorca, waar ze vorige week vakantie vierden met grootmoeder koningin Sofia.

De heimelijke opnamen van het gezin suggereren dat van een verwijdering tussen Cristina en haar man in elk geval geen sprake is. Cristina heeft van verschillende kanten een paar keer het advies gekregen te scheiden van Iñaki, maar de prinses heeft dat geweigerd en is haar man ook nooit afgevallen in de nu al jaren slepende zaak.

Zeilclub

Vrijdag werd ook bekendgemaakt dat Cristina niet langer de naamgeefster is van de jaarlijkse zeilregatta die de Real Club Náutico de Tenerife organiseert. Koning Felipe heeft persoonlijk toestemming gegeven om de 'Regata Infanta Cristina' om te dopen tot 'Regata Infantas de España' – de zeilregatta 'Prinsessen van Spanje'. Onder die verzamelnaam vallen niet alleen de zussen en tantes van de koning maar ook zijn dochter Sofia.

Bij de regatta staat het Spaanse zeilkampioenschap op het spel, waarbij de verschillende zeilclubs het tegen elkaar opnemen. De in oktober gehouden wedstrijden gelden als de belangrijkste in hun soort in de Canarische eilanden. Prinses Cristina was, net als haar broer, zus en ouders, altijd een fanatiek zeilster.

Vorige maand zijn ook de namen van de Spaanse sportprijzen aangepast. De onderscheidingen die waren vernoemd naar de prinsessen Elena en Cristina werden vervangen door prijzen in de naam van Felipe's dochters Leonor en Sofia.