×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Cristina en Iñaki mijden Spanje tijdens vakantie

  Zus koning Felipe niet langer naamgeefster regatta

  Cristina en Iñaki mijden Spanje tijdens vakantie

  De Spaanse prinses Cristina en haar man Iñaki Urdangarín zijn voor hun familievakantie opnieuw uitgeweken naar de Franse kust. Dat blijkt uit opnamen van paparazzi die de Spaanse prinses en haar van fraude en belastingontduiking verdachte man met hun vier kinderen in het zuiden van Frankrijk aantroffen.


  Cristina en Iñaki zijn vanwege de fraudezaak niet welkom in het Spaanse koninklijk zomerpaleis Marivent op Mallorca. Vandaar dat ze moesten uitkijken naar een andere zon- en zeebestemming. Hun kinderen Juan Valentin, Miguel, Pablo en Irene waren overigens wél welkom op Mallorca, waar ze vorige week vakantie vierden met grootmoeder koningin Sofia.

  De heimelijke opnamen van het gezin suggereren dat van een verwijdering tussen Cristina en haar man in elk geval geen sprake is. Cristina heeft van verschillende kanten een paar keer het advies gekregen te scheiden van Iñaki, maar de prinses heeft dat geweigerd en is haar man ook nooit afgevallen in de nu al jaren slepende zaak.

  Zeilclub

  Vrijdag werd ook bekendgemaakt dat Cristina niet langer de naamgeefster is van de jaarlijkse zeilregatta die de Real Club Náutico de Tenerife organiseert. Koning Felipe heeft persoonlijk toestemming gegeven om de 'Regata Infanta Cristina' om te dopen tot 'Regata Infantas de España' – de zeilregatta 'Prinsessen van Spanje'. Onder die verzamelnaam vallen niet alleen de zussen en tantes van de koning maar ook zijn dochter Sofia.

  Bij de regatta staat het Spaanse zeilkampioenschap op het spel, waarbij de verschillende zeilclubs het tegen elkaar opnemen. De in oktober gehouden wedstrijden gelden als de belangrijkste in hun soort in de Canarische eilanden. Prinses Cristina was, net als haar broer, zus en ouders, altijd een fanatiek zeilster.

  Vorige maand zijn ook de namen van de Spaanse sportprijzen aangepast. De onderscheidingen die waren vernoemd naar de prinsessen Elena en Cristina werden vervangen door prijzen in de naam van Felipe's dochters Leonor en Sofia.

  7 augustus 2015 - 14:59