×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Duizenden demonstranten houden een lawaaiprotest

  Catalanen boycotten het koninklijk verblijf

  Duizenden demonstranten houden een lawaaiprotest

  Koning Felipe van Spanje heeft een onrustige nacht achter de rug. Voor zijn hotel in Barcelona verzamelden zich honderden demonstranten die tegen zijn komst protesteerden. Met een lawaaiprotest probeerden ze de Spaanse vorst wakker te houden. Dat gebeurde onder meer met potten, pannen en fluitjes.

  Felipe is samen met onder meer koningin Letizia en zijn dochter prinses Leonor in Barcelona voor de prijsuitreiking van de Stichting Prinses van Girona. De Catalanen willen echter niets weten van de komst van de koninklijke familie. Zij streven naar een onafhankelijk Catalonië en riepen daarom op tot een boycot en een verstoring van het tweedaagse koninklijk verblijf.

  Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven. Spaanse media schatten dat er zo’n 2000 mensen op het protest afkwamen. De politie sloot uit voorzorg grote delen rond het hotel af.

  De uitreiking werd eerder al verplaatst van Girona naar Barcelona nadat de eerstgenoemde stad de koning tot persona non grata had verklaard.

  4 november 2019 - 08:45