×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Boete voor beledigen koning Felipe

  Boete voor beledigen koning Felipe

  De Spaanse nationale rechtbank heeft de organisator van de fluitconcerten bij de finale om de Spaanse voetbalbeker in 2015 veroordeeld tot een boete van 7200 euro voor het beledigen van het volkslied en het staatshoofd. Dat heeft de 'Audiencia Nacional' vrijdag bepaald.


  Santiago Espot van 'Catalunya Acció' wordt door de rechter gezien als de aanstichter van de oorverdovende fluitconcerten die op 30 mei 2015 klonken in voetbalstadion Nou Camp in Barcelona. Daar streden de teams van Barcelona en Bilbao om de 'Copa del Rey', de Spaanse voetbalcup. Beide clubs zijn afkomstig uit regio's die weinig op hebben met het centrale gezag in Madrid en het koningshuis. Koning Felipe was ook aanwezig en werd even hard uitgefloten als het Spaanse volkslied.

  Volgens rechter José María Vázquez Honrubia was hier geen sprake van vrijheid van meningsuiting, maar moest respect worden getoond voor de kroon, als onderdeel van de constitutionele orde van Spanje. De openbaar aanklager had 14.400 euro boete geëist. Dat Espot de actie had gepland was makkelijk te bewijzen. Hij plaatste enkele dagen voor de bekerfinale een oproep op de Facebook-pagina van Catalunya Acció waarin hij opriep tot de 'moeder van alle fluitconcerten' voor hymne en koning.

  22 december 2017 - 16:00