Spain Royalty Health

81-jarige koningin Sofia alleen op Mallorca

De moeder van koning Felipe, koningin Sofia, heeft het rijk weer alleen in het koninklijke vakantieverblijf Marivent op Mallorca. Dinsdag is het gezin van haar zoon teruggevlogen naar Madrid, waar ze de rest van de zomervakantie thuis zullen doorbrengen. Vanwege de coronacrisis is er geen buitenlandse reis en was het verblijf de afgelopen dagen op Mallorca ook meer werk dan ontspanning.

Dit jaar was er voor koning Felipe geen kans om zijn zeilkunsten te vertonen in de jaarlijkse strijd om de Koningscup. Die werd vanwege de coronapandemie van de kalender afgevoerd. De gebruikelijke fotosessie ging niet door en ook werd het gezin niet buiten paleis Marivent gezien voor een etentje in een lokaal restaurant of een bezoek aan de markt, zoals in voorgaande jaren wel het geval was. Wel ging het koningspaar op werkbezoek naar Menorca en Ibiza. Koningin Sofia heeft zich, tot teleurstelling van de Spaanse media, ook niet laten zien.

De Spaanse media vragen zich af wat de 81-jarige Sofia de komende weken gaat doen. Volgens de plaatselijke krant is ze van plan tot eind augustus op Mallorca te blijven, waar ze zoals altijd wel gezelschap heeft van haar zus de Griekse prinses Irene. Of andere familieleden op bezoek komen, is niet bekend. Nu Felipe is vertrokken, is in theorie de weg vrij voor zijn zussen Elena en Cristina, dan wel voor hun kinderen om bij koningin Sofia te komen logeren.

Lees ook:

Scandinavische schoonheden: 4x knappe royals

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP.  Beeld: ANP.