×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse royals onderbreken vakantie vanwege bosbranden

  Zweedse royals onderbreken vakantie vanwege bosbranden

  De Zweedse koninklijke familie heeft maandag de zomervakantie onderbroken om solidariteit te tonen met de brandbestrijders, vrijwilligers en hulpverleners die al weken in touw zijn om de op veel plaatsen in Zweden woedende bosbranden onder controle te krijgen.


  Koning Carl Gustaf toog maandag naar de gemeente Ragunda in Jämtland, waar hij poolshoogte nam in Pålgård. "Ik wilde hier vandaag komen om mijn waardering en die van mijn familie te tonen aan al diegenen die met de branden werken, zowel werknemers als vrijwilligers. We zijn met heel veel in ons land die geweldig dankbaar zijn voor uw inspanningen", zei de koning bij zijn bezoek.

  Het kroonprinselijk paar ging naar Färila in de gemeente Ljusdal in Hälsingland. Daar spraken ze met vrijwilligers en brandweerlieden, ook die uit het buitenland, want Zweden kreeg de afgelopen dagen hulp uit tal van Europese landen.

  Zorgen
  Koning Carl Gustaf had op 17 juli al van zich laten horen. "Mijn familie en ik maken ons zorgen over het grote aantal verwoestende branden in deze ongebruikelijk warme en droge zomer in ons land", zei hij toen in een verklaring. "We willen onze grote dank uitspreken aan alle reddingswerkers, defensiemedewerkers, verpleegkundigen en vrijwilligers die in deze gespannen situatie grote offers brengen om anderen te helpen. Uw inzet en inspanningen zijn van onschatbare waarde."

  Er waren op dat moment op meer dan 25 plaatsen, met een totaal oppervlak van 25.000 hectare, branden. Deze waren volgens de Europese ruimtevaartorganisatie ESA zelfs vanuit de ruimte waar te nemen.

  31 juli 2018 - 09:30