×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse royals herdenken slachtoffers aanslag

  Zweedse royals herdenken slachtoffers aanslag

  Leden van het Zweedse koninklijk huis hebben maandagmiddag deelgenomen aan de herdenking van de slachtoffers van de terreuraanslag in Stockholm. Samen met de rest van Zweden hielden zij een minuut stilte.


  Koning Carl Gustaf en koningin Silvia sloten zich aan bij de politici en andere mensen die zich hadden verzameld bij het stadhuis. Ook kroonprinses Victoria en haar echtgenoot prins Daniel waren hierbij aanwezig, net als prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia.

  Na de minuut stilte gingen de royals naar een aangrenzend park. Hier hield premier Stefan Löfve aansluitend een toespraak tijdens een herdenkingsdienst.

  Vrachtwagen

  Afgelopen vrijdag reed een 39-jarige Oezbeek met een vrachtwagen in op wandelend publiek in een grote winkelstraat in de Zweedse hoofdstad. Daardoor werden vier mensen gedood en raakten er vijftien gewond.

  Volgens de Zweedse politie was bekend dat de verdachte sympathieën had voor extremistische organisaties zoals Islamitische Staat.

  10 april 2017 - 13:53