Carl Gustaf Zweden

Zweedse royals: ‘Familieschandaal onthuld’

Een Zweedse podcast onthult geheimen koning Carl Gustav.

Tien jaar geleden verscheen in Zweden een boek met onthullingen over Carl Gustav. De koning zou strip- en seksclubs hebben bezocht.

Nu staat het schandaal opnieuw op de agenda. Nils Bergman, de maker van het populaire Rättegångspodden, maakte een podcast over het boek en de beschuldigingen die Zweden schokten en hem bijna het koningsschap kostten.

‘Ik heb talloze uren aan onderzoek besteed om tot op de bodem uit te zoeken wat er werkelijk is gebeurd. Door deze onthullingen hoop ik antwoorden te kunnen geven op vragen die nooit eerder zijn beantwoord, waaronder het ware en complete verhaal van onze Zweedse koning’, zegt Bergman in een persbericht van de podgigant Acast.

Bij het werken aan de podcast heeft Bergman de hoofdauteur van het boek, Thomas Sjöberg, geïnterviewd. Die vertelde over een lastercampagne die tegen hem zou zijn losgebarsten na publicatie van het boek. Het koninklijk huis zou daarbij ook de hulp hebben ingeroepen van de onderwereld.

De koning heeft exact één keer gereageerd op het boek, tijdens een geïmproviseerde persconferentie in 2010. Hij melde toen dat hij deze bladzijde wilde omslaan. In de podcast noemt hoofdredacteur Lindwall van de krant Svensk Damtidning de persconferentie ‘een complete ramp.’

LEES OOK:

OOGGETUIGE MELDT: ‘KONING CARL GUSTAF REED VEEL TE HARD OP DE SNELWEG’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Svensk Dam